Ultimátumot kapott Thaiföldön a Facebook

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ultimátumot kapott Thaiföldön a Facebook

A helyi hatóságok arra utasították a közösségi oldalt, hogy több száz oldalt töröljön.
A platformnak elvileg minden olyan bejegyzést és oldalt el kellene távolítania, amelyek a thaiföldi jog alapján illegálisak. Az indoklás alapján az adott tartalmak nem egyeztethetők össze a törvényekkel és ezért teljesen el kell tűnniük. Ugyan a Facebook eddig már részben teljesítette a thaiföldi Nemzeti Műsorszórási és Távközlési Bizottság (NBTC) előírásait, azonban a helyi kormány a cenzúra teljes megvalósítását követeli.
Thaiföldön az állam növekvő befolyást gyakorol a polgárok kommunikációjára és információgyűjtéseire. A kabinetet bírálókat akár le is tartóztatják, ha az interneten nem megfelelő hangnemű tudósításokat vagy bejegyzéseket tesznek közzé. Az ország a Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet sajtószabadság-listáján a 142. helyen található, míg a Freedom House rendszerében olyan államként szerepel, ahol "nem szabad" a világháló. A cenzúra nem csupán a politikai vitákat érinti, hanem a morális elképzeléseket és a különböző értékeket is.
A Facebook azért kerülhetett a hatóságok célkeresztjébe, mert ott a véleménycsere szabadon valósulhatott meg. Ez minden bizonnyal szálka volt a helyi kormány szemében. Az NBTC felszólította a Facebookot, hogy keddig törölje a kifogásolt tartalmakat. A múlt héten a thaiföldi internetszolgáltatók szövetsége azt követelte a közösségi portáltól, hogy 600 oldalt távolítson el, ezek közül 309 törlésére volt bírói engedély is. Ugyanakkor 131 oldal továbbra is elérhető a thaiföldi felhasználók számára.

Tweet

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.