Sikeres webshop egyik eleme az SSL. De mi is ez?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Sikeres webshop és az SSL tanúsítvány.

Valójában a sikeres webshop, vagy sikeres honlap egyik fontos eleme lehet az SSL (Secure Socket Layer). Lehet, hogy hallotta már a kifejezést, de lehet hogy most hallja elsőnek. Viszont az biztos, hogy találkozott már vele, csak maximum nem tudta, hogy az SSL -el futott össze. Most, hogy jól megkevertük önt, azért el is mondjuk miről van szó 🙂

A HTTPS kezdetű (igen például a Facebook is ilyen) URL-ek valójában egy titkosított, autentikus URL sablon. A Netscape fejlesztette ki annak érdekében, hogy biztonságosabb legyen a fizetés (online), illetve a felhasználói adatokat (pl jelszó) megfelelően lehessen titkosítani, ezáltal védeni. Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az SSL. Így nem meglepő, hogy a sikeres webshop egyik lételeme is lett. Hiszen itt használjuk legtöbbször a banki átutalást, illetve egy-egy webshop rengeteg titkos infót tartalmazhat. Persze itt belemehetnénk a protokollokba, és portokba, valamint egyéb önnek nem feltétlen releváns kifejezésekbe. De ezt nem tennénk. Törekszünk arra, hogy egyértelmű legyen ez a cikk is, a mint megannyi többi írásunk, hogy valóban sikeres webshop tulajdonos legyen Ön is.

SSL tanúsítványra feltétlenül szükségem van?

Az SSL tanúsítvány nem feltétlenül olcsó. Helyesebben van ingyenes, és van drága megoldás is. Önnek, mint felhasználó el kell döntenie, hogy melyikre van szüksége. Ha “csak” honlapja van, nem feltétlen kell az SSL. Viszont a sikeres webshop rendszerhez szinte elengedhetetlen. Gyorsan meg kell jegyeznem, hogy a Chrome böngésző 2017 év elejétől szigorúbban figyeli a webshopok tanúsítványát. Amennyiben Ön nem rendelkezik valamilyen SSL -el, akkor a “nem biztonságos” oldalak közé sorolja a Chrome a webáruházat (akár az e-bayt is). Csak nézünk meg pár sikeres webshop oldalt, megfigyelhető hogy https://… -al kezdődik és ez előtt egy kis zárt lakat is látszik. Ezzel jelezve, hogy az oldal biztonságos, és megfelel minden ehhez kapcsolódó követelményeknek.

Arról nem is beszélve, hogy az SSL nem csak a sikeres webshop egyik momentuma, hanem az ügyfelei, vagy leendő ügyfelei számára is megbízhatóságot sugall. Egy szóval abszolút nem haszontalan.

sikeres webshop és az SSL tanúsítványAz SSL tanúsítvány: Egy lépés a sikeres webshop rendszer felé!

Milyen SSL-t válasszak?

Valóban többféle lehetőség van. Sikeres webshop, vagy akár honlap esetében a következő opciók nyílnak meg. (melyeket azért lássuk be, hogy gyakran a pénztárcánk szab meg)

QuickSSL: A webshop, honlap látogatói és a szerver között nyújt titkosított átjárást. Teljesen megbízható és elfogadott tanúsítvány, legyen szó szinte bármilyen böngészőről. Amit tudni kell róla még, hogy nem ad a honlap üzemeltetőjéről, avagy tulajdonosáról felvilágosítást, viszont a domain címről igen.

RapidSSL (5000-8000 Ft/ év): Relatív elfogadott megoldást nyújt. Legyen szó a “telepíthetőségről” vagy akár az áráról. 128/256 bites SSL tanúsítványt ad. A legtöbb böngésző elfogadja, támogatja. Ennek a változatnak a Wildcard (SHA-2) fejlesztése szintén alacsony áron elérhető. Viszont nagy előnye, hogy több böngésző támogatja, valamint az összes beállított aldomain kapcsolatát biztosítja. Ez utóbbi kb 25-35 ezer forint/év körül mozog.

True Business / és Wildcard: Talán az egyik legdrágább, de minden szempontból az egyik legjobb tanúsítvány. Komoly és sikeres webshop, honlap esetén – és főleg ha pénztárcánk engedi – megéri a Geotrust által kiállított tanúsítványt megvenni.

Sikeres webshop, honlap és a jól megválasztott tanúsítvány

Tehát lehetőség az van. Már csak el kell dönteni, hogy követi vagy sem több millió oldal példáját, s ehhez persze rendelkezik-e a megfelelő anyagi háttérrel. Egyébiránt el kell mondanom, hogy ez ismét csak egy lépés a sikeres webshop cél elérésében. Hiszen ettől még nem lesz egyeduralkodó a “piacon”. Tartalmat is kezelni kell, és persze hirdetni is. De ha valóban komolyan veszi a webshopját, akkor ragadjon meg mindenképp egy megbízhatóságot tükröző képet. Tegye sikeres webshop rendszerét akár még sikeresebbé, és keressen minket bizalommal.

Webgod – Sikeres Webshop és az SSL tanúsítvány.

Tippek a sikeres webshop rendszerhez:

>>Cikkeink<<

The post Sikeres webshop egyik eleme az SSL. De mi is ez? appeared first on WebGod.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.