Négy új Trónok harca-tévésorozatot készítenek

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Négy új Trónok harca-tévésorozatot készítenek

Ha összejön az HBO-nak, akkor az év minden hetére jutni fog egy sorozatepizód, ami a Game of Thrones világában játszódik.

Érdekelnek az új Game of Thrones-sorozatok?

  • Naná!!!
  • Igen, eléggé.
  • Persze.
  • Nagyon várom őket.

Szavaz

Még csak nem is nyílt titok, hanem kimondott valóság volt, hogy az HBO a jövő évi befejezés után nem nyilvánítja halottnak Westerost, a Trónok harca, vagyis a Game of Thrones világát, ugyanis már megpendítették, hogy spinoffban gondolkodnak, olyan szériában, ami a megismert világban játszódna. Azt persze nem lehetett tudni, hogy a testvérsorozat előzmény vagy folytatás lenne, mindössze annyit lehetett biztosra venni, hogy annak készítésében íróként nem venne részt az anyasorozat atyja, D.B. Weiss és David Benioff.

Pár nap óta végre már konkrétumokról is beszámolhatunk, többek között arról, hogy nem egy, nem kettő, de még csak nem is három, hanem egyenesen négy spinoffot tervez készíteni az HBO a Game of Thrones-hoz. Illetve helyesbítenénk, négy projekt fejlesztése indult meg, arról viszont nem nyilatkozott a csatorna, hogy abban az esetben, ha kivétel nélkül beváltják a hozzájuk fűzött reményeket, vajon előfordulhat-e, hogy mind a négyből berendelik a pilotot, vagy a sorozatot, vagy ezeket versenyeztetik egymással, és a legjobb(ak) részesül(nek) abban a kegyben, hogy képernyőre is kerülhet(nek).

Egyelőre még egyik sorozattervről sem tudjuk, hogy mi fán terem, hogy mi lesz a történetük, hogy mikor játszódnak, illetve, hogy átemelnek-e valamit (vagy valakit) az anyasorozatból, ami/aki a tévézők számára ismerős lehet, mindössze a martini "jókora és gazdag univerzum" adott. És még az sem derült ki, hogy vajon felhasználják-e a készítők George R. R. Martin bibliográfiáját sorozataikhoz, hiszen Westeros története elég gazdag, és az író nemcsak A tűz és jég dala-ciklusban építette a világot, hanem más, kiegészítő művekben, például novellákban.

A négy projekt író között ott van Max Borenstein, aki a Minority Report-tévésorozatot jegyezte tavaly, valamint ő írta a Godzillát és a Kong: Koponya-szigetet, Jane Goldman, aki Matthew Vaughn partnereként olyan filmeket írt, mint a Csillagpor, a Ha/Ver, Az adósság, az X-Men: Az elsők, valamint a Kingsman: A titkos szolgálat, de nélküle is termékeny volt (A fekete ruhás nő, Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei). Ugyancsak egy Game of Thrones-szkripten dolgozik az a Brian Helgeland, aki a Szigorúan bizalmasért Oscar-díjat kapott, A titokzatos folyóért pedig jelölést, s tőle nagyon szerette a közönség például a Visszavágót vagy a Zöld zónát. Illetve Carly Wray, aki tévés íróként érkezik, s korábban olyan szériákban dolgozott, mint a Mad Men – Reklámőrültek, A halál kardja vagy A hátrahagyottak. Természetesen mindegyik projekt mellett executive produceri rangot kapna D.B. Weiss és David Benioff, akárcsak GRRM (aki kettő fejlesztésében is részt vesz lesz), de íróként nem működnek közre.

Addig is, amíg kiderül, hogy mi lesz a (nevezzük így) franchise sorsa, előbb a hetedik évadot nézhetjük meg az anyasorozatból. Ez hét részes lesz és Amerikában július 16-án kerül adásba, itthon pedig július 17-e lesz a premier dátuma. Ekkor, a hagyományok szerint a sorozat eredeti nyelven, magyar felirattal lesz megtekinthető, de 13 nappal később, azaz július 30-án már magyar szinkronnal is sugárzásra kerül az első rész. A dátumokból kiderül, hogy az eredeti változat fő adásnapja hétfő lesz, míg a szinkronosé vasárnap. Természetesen a tévés premierrel egy időben az epizódok az HBO GO-n is elérhetővé válnak.

Mint ismert, a hatodik évad nagy része, illetve a mostani szezonok eltértek, illetve el fognak térni az alapul szolgáló könyvsorozattól, aminek az a prózai oka, hogy George R. R. Martin a tervek szerint csak idén adja ki az új, hatodik kötetet. Hogy a fenti tervekből mikor valósulhat meg az első, azt természetesen nem tudni, de az HBO biztosan nem bánná, ha már a nyolcadik GoT-szezonnal felvezethetné az egyik spinoffot. (Persze a 2019-es start a valószínűbb.)

Tweet

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.