Maradt veszteséges a HTC

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Maradt veszteséges a HTC

A kevesebb készüléket fejlesztő tajvani gyártó nem tud kikecmeregni a gödörből.
A HTC évek óta komoly problémákkal küzd, a most közzétett friss eredmények pedig arra utalnak, hogy ezeket továbbra sem tudják áthidalni. A cég ismét veszteséges volt, és bár a kiadásokat sikerült némileg lefaragni, idén várhatóan kevesebb erős modellt dobnak majd piacra.
Az első három hónap eredményét összefoglaló jelentésben arról olvashatunk, hogy a veszteség ezúttal 66 millió dollárra rúgott, amivel sorrendben a nyolcadik negatív negyedévet zárták le. Maga a veszteség ugyan harmadával csökkent az ünnepi időszakhoz képest, eközben pedig az átszervezések és leépítések révén a kiadásokat is sikerült nagyjából 20 százalékkal mérsékelni, ez még mindig volt elég ahhoz, hogy akár csak megközelítsék a nullszaldót. Ennek megfelelően módosítják az idei évre vonatkozó stratégiát, itt mindössze 5-6 csúcskategóriás megoldást mutatnának be, bár a fejlesztésekre fordított összeget nem szeretnék megvágni.
A napokban mi is beszámoltunk a HTC U 11 várható befutásáról, amelyet ezúttal hardveres részletek egészítettek ki. Nem kellett sokat várni az újabb benchmark eredményre sem, ezt most a GFXBench jóvoltából ismerhetjük meg, bár a részletes lista már nem tartogat számunkra komoly meglepetést. Itt is ugyanazon 5,5 hüvelykes kijelző, az 1440p felbontás, a Snapdragon 835 chip, 4 RAM, 64 GB-os tároló, valamint a 12 megapixeles hátoldali és 16 megapixeles előlapi kamera kapott helyet, míg a szoftveres oldalon az Android 7.1.1 látható.
A telefon akár már 16-án bemutatkozhat a nagyközönség előtt.

Tweet

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.