Jobban láthatnak majd a robotautók

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Jobban láthatnak majd a robotautók

Egy új platform segíthet az új technológiák tesztelésében és tökéletesítésében.
A Karlsruhei Technológiai Intézet (KIT), az FZI Informatikai Kutatóközpont és a MYESTRO Interactive GmbH szakemberei az OPTICAR kutatási projekt keretében egy olyan járművet fejlesztettek ki, amely az önállóan közlekedő gépkocsikhoz készített és a környezetet érzékelő új technológiák, elsősorban a sztereó kamerarendszerek kipróbálására szolgál. A program célja az, hogy a rendszerek precízebbek és robusztusabbak legyenek.
Matthias Pfriem, a KIT Járműrendszer-technikai Intézetének szakértője kijelentette, hogy az autók körüli közlekedési helyzet pontos felmérése meghatározó alapot jelent az autonóm gépkocsiknak a sikeres működtetéséhez. Az olyan szenzorrendszerek, mint a LiDAR, a radar és az ultrahullám mellett a széles látószögű sztereókamerák is felhasználhatók arra, hogy az önállóan közlekedő autók bármikor pontosan meghatározhassák saját és a környezetében lévő objektumok pozícióját azért, hogy precízen végrehajthassák a különböző manővereket, például egy előzést vagy egy sávváltást.
A sztereókamerák képei lehetővé teszik a környezet mélységi feltérképezését és többek között segítenek felmérni a különböző objektumok pontos pozícióit, távolságait és sebességeit. A tesztjárművet hat pár sztereókamerával látták el, amelyek nem csupán a közvetlen környezetet tudják feltérképezni. A különböző sztereókamera-párokba tartozó egyes készülékek virtuális összekötése lehetővé teszi továbbá akár a távolban lévő tárgyak pontos felmérését is.
A sztereókamerák a megszerzett adatokat Etherneten keresztül továbbítják a beágyazott, nagy teljesítményű képfeldolgozó számítógépeknek, amelyek valós időben és folyamatosan elkészítik a közlekedési helyzet összképét. Különleges kihívást jelentenek a karosszéria üzem közbeni kilengései, amelyek befolyásolják a kamerák pozícióját. A MYESTRO Interactive GmbH által megalkotott RubberStereo nevű technológia valós időben érzékeli és kompenzálja ezeket a kilengéseket, miután összehasonlítja egymással az egyes kamerapárok képi adatait.
Az OPTICAR egy nyitott platform így kiegészíthető radarral, digitális térképekkel vagy akár Car2X kommunikációs rendszerekkel is.

Tweet

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.