Dél-koreai tesztterület nyílik robotautóknak

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Dél-koreai tesztterület nyílik robotautóknak

Az ázsiai országban szinte egy külön miniatűr várost hoznak létre a gyártók számára.
A K-City nevű tesztterületen a jövőben a vállalatok nagyon valósághű körülmények között próbálhatják ki a kifejlesztett önállóan közlekedő gépkocsikat, buszokat és más járműveket. A hivatalos megnyitásra az idén kerül sor. A területet 11 milliárd wonért építik meg és a világ legnagyobb, 360 négyzetméteres, ilyen jellegű létesítménye lesz.
A K-City-t bevásárlóközponttal, miniatűr várossal, parkolóhelyekkel, autóutakkal és buszsávokkal egyaránt ellátják azért, hogy minél valósághűbb tesztkörnyezetet kínáljanak a gyártóknak. Jelenleg még az építési munkák zajlanak és ezek a jövő évig elhúzódhatnak. A létesítmény teljesen jövőre készül el.

A területet a dél-koreai földművelésügyi, infrastrukturális és szállítási minisztérium megbízásából hozzák létre. A BusinessKorea szerint az olyan óriáscégek és nagy autógyártók, mint az SK Telecom, a Naver, a Samsung, a Hyundai Motor Company és a Kia Motors a létesítmény mellett fogják megnyitni a telephelyeiket, hogy a pályán tesztelhessék az új fejlesztéseiket. Ugyanakkor a területet nem kizárólag a nagy cégek használhatják majd, s kétségkívül a jövőbeli tesztek segítségével hozzájárulhat az adatok gyűjtéséhez és kiértékeléséhez.

Tweet

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.