A honlapkészítés ára. Az olcsó honlap jó és sikeres is lehet?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Itt olcsóbb, ott drágább! Miért változik a honlapkészítés ára cégek között?

Érdekes témakör a honlapkészítés ára, illetve annak sokszínűsége egy-egy honlap készítő cég esetében. Ha az ember nem rest keresgélni a neten, megfigyelhető lesz, hogy akár ugyanazt a szolgáltatást nyújtó két külön cég más és más árat ad. Ez egyrészt függ az adott honlap készítő cég üzletpolitikájától, másrészt attól, hogy mennyire szeretne egy honlap, vagy webshop elkészítéséből “meggazdagodni”. S, persze ne feledjük el, hogy létezik a “nagy dumás” aki lyukat beszél a laikus hasába, és a Joomla, vagy WordPress honlapot akár fél millió forintért is eladja. Nem szép, nem is etikus, de van ilyen. Ezért nem is árt megnézni hogy ki mit kínál, és mindezt mennyiért. Harmadrészt pedig, hogy mégis mit tartalmaz a honlapkészítés ára? Tehát az ár-érték arány alapján valóban megéri a befektetést vagy sem.

A drágább biztos jobb is?! A honlapkészítés ára a minőséget tükrözi?

Mint az élet más területein is bebizonyosodott, hogy a drágább nem feltétlenül jó, vagy jobb is mint az olcsó, vagy olcsóbb. A honlap, webshop ára sem feltétlen tükrözi a minőséget. Sajnos a tapasztalatunk azt mutatja, hogy a Magyar laikus ember ezen téveszméjét sok honlap készítő cég ki is használja. “Azért ilyen drága, mert atomfizikusok készítik a honlapot” – Jó, persze ez egy erős túlzás, de a szemléltetésre ideális. S, a végén egy free licence honlap motor lesz eladva a gyanútlan “áldozatnak” több százezer forintért. A gond csak akkor van, mikor az áldozatot egy becsületes cég felvilágosítja, hogy a honlapkészítés ára abszolút nem volt reális. Ilyenkor megy a zsörtölődés, és a “de figyelmetlen is voltam” felkiáltás. – Már elnézést. – Ezt szeretnénk megelőzni. Most nem is arról van szó, hogy a Webgod csapatát kell választani. Persze örülünk, ha minket is megkérdez, hogy mennyi honlapkészítés ára, de érdeklődjön bátran másnál is.

honlapkészítés ára

Mire kell figyelni, hogy ne járjak rosszul?

Jogos a kérdés. A honlapkészítés ára sok mindent kell, hogy tartalmazzon. Az nem elég, hogy a választott cég mindent tud. Tudjon ön is, ön az ügyfél, ergo a pénzéért cserébe tudnia is kell, hogy mit kap. Tehát ne legyen rest és kérdezze meg a következőket.

Milyen típusú honlap, webshop rendszert kap a pénzéért? 90%-ban a válasz a CMS (Content Management System) lesz. A CMS rendszerek mindig olcsóbbak, mint az egyedi kódolású oldalak. Egy alap CMS motor, semmilyen extrával nem érheti el a százezret, sőt a negyvenezret sem. Egyedi témát kap, vagy kész témát? A CMS kész témákat, akár ingyen is le lehet tölteni, mert az is free license-s. Tehát ezzel az összeggel nem növekedhet honlapkészítés ára. Ha a cég állítása szerint egyedi a téma, akkor arról kérjen valami “igazolást” is. Kellemetlen mikor hasonló téma jön szembe önnel, és kiderül, hogy tömegtémát vett óriási összegekért. Ha mindennek ellenére még mindig magas a honlapkészítés ára, kérdezze meg, hogy milyen keresőmarketing, kereső optimalizálási eszközöket adnak ebbe a magas árfekvésbe. Ha a válasz az, hogy “A honlapkészítés ára, nem tartalmazza a keresőmarketing eszközöket, mert az külön X összeg”, akkor bizony önt “madárnak” szeretnék tekinteni, nem ügyfélnek. Tehát CMS rendszerű honlap, webshop oldalakért egész egyszerűen nem lehet elkérni több százezret, ha semmi egyedi kódolás, vagy téma, vagy keresőmarketing elem nincs benne, vagy esetleg tartalom kezelés.

A honlapkészítés ára mitől mehet jogosan feljebb?

Maradjunk a CMS rendszerű honlap vagy webshop oldalaknál. Már csak azért is, mert az egyedi készítésű weboldal, vagy webáruház, alapból drága mulatság. Nem lehet egy lapon említeni egy előre elkészített rendszerrel. A honlapkészítés ára, abban az esetben ha magas legalább a tartalom kezelést kell, hogy tartalmazza, valamilyen formában. Azaz kell, hogy legyen webshop esetében termékfeltöltés, vagy weboldal estében akár cikk, akár több kisebb hír írásának is. Persze nyilván az éttermi honlap esetében nem lehet fodrász cikket betenni.

Tehát, ha 40-60000 Forint felett van, a honlapkészítés ára, akkor pár cikk, hír – természetesen ezeket kereső optimalizálási szempontból is jól kell megírni – benne kell, hogy legyen. Másik dolog ami drágíthatja az “alapot”, az hogy az ügyfél, jelen esetben Ön nem rendelkezik, és nem is tud hozni, képeket. Ha a választott cég készíti el a képeket, akkor bizony felmegy a honlapkészítés ára. Ha nincs arculat, nincs elképzelés, és ezt is a honlap készítő cég oldja meg, szintén emelheti az árakat. Ezért is írtuk már megannyiszor, hogy le kell tisztulnia a képnek az Ön fejében is. Valamint a honlapkészítés ára abban az esetben is feljebb kúszhat, ha pl a CMS rendszer egyedi témával rendelkezik (igazoltan(!)). Bár erről már beszéltünk fentebb.

Reméljük ezen kis cikk segít önnek a honlapkészítés ára témakörben. Ha igen kérjük ossza meg mással is Facebookon, vagy esetleg más közösségi fórumon. Előre is köszönjük 🙂

Webgod – Honlapkészítés ára

The post A honlapkészítés ára. Az olcsó honlap jó és sikeres is lehet? appeared first on WebGod.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.