Jelentkezés itt!Műsorvezetőket keres a rádió!Bővebben itt: Leírás

Pápai Joci bejutott az Eurovízió döntőjébe

Pápai Joci bejutott az Eurovízió döntőjébe

(forrás: eurovision.tv)

Origo című dalával bejutott Pápai Joci az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjébe csütörtökön este Kijevben. „Nekem már az győzelem, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehetek" – fogalmazott az énekes.

Kapcsolódó cikkek

Pápai Joci utazhat az Eurovízióra

Botrányba fulladt az Eurovíziós Dalfesztivál spanyol válogatója

A Magyarországot képviselő énekes a verseny második elődöntőjében a 18 előadóból a negyedik helyen jutott a tíz legjobb közé a szakmai pontok és a közönségszavazatok kombinációja alapján kialakult összesítésben, így lett a 26-os döntő résztvevője.
„Nekem már az győzelem, hogy egyetlen romaként a döntő résztvevője lehetek" – fogalmazott Pápai Joci az elődöntő után. Hozzátette: tudomása szerint az Eurovíziós Dalfesztivál történetében még soha nem volt roma előadó a döntőben, így számára óriási siker, hogy idáig eljuthatott.
A magyar versenyző mellett a bolgár Krisztian Kosztov (Beautiful Mess), a belarusz Naviband (Story of My Life), a horvát Jacques Houdek (My Friend), a dán Anja (Where I Am), az izraeli IMRI (I Feel Alive), a román Ilinca feat. Alex Florea (Yodel It!), a norvég JOWST (Grab The Moment), a holland OG3NE (Lights and Shadows) és az osztrák Nathan Trent (Running On Air) jutott még tovább a második válogatóból.
A keddi elődöntőből a svéd Robin Bengtsson (I Can't Go On), a portugál Salvador Sobral (Amar Pelos Dois), a belga Blanche (City Lights), az azerbajdzsáni Dihaj (Skeletons), az örmény Artsvik (Fly With Me), a moldovai Sunstroke Project (Hey Mamma), a lengyel Kasia Mos (Flashlight), az ausztrál Isaiah (Don't Come Easy), a görög Demy (This is Love) és a ciprusi Hovig (Gravity) került be a döntőbe.
Ez a lista egészül ki a dalfesztivált alapító, öt automatikusan továbbjutó országgal, Spanyolországgal, Franciaországgal, Németországgal, Olaszországgal és az Egyesült Királysággal, illetve a döntőt rendező Ukrajnával, így alakult ki a végső 26-os mezőny.
A döntőt szombaton 21 órától közvetíti élőben a Duna Televízió.
(MTI)

2017.05.12
|Leave a Reply