Jelentkezés itt!Műsorvezetőket keres a rádió!Bővebben itt: Leírás

Kylie Minogue: Kylie Christmas (Snow Queen Edition)

Nagyítás

[ jazz / pop ]
A karácsonyi album körülbelül egyidős a lemezkiadás intézményével. Éppen ezért rettenetesen nehéz dolga van annak az előadónak, aki úgy dönt: ő bizony nem holmi kínosan sablonos, plázás háttérzeneként funkcionáló giccsgyűjteménnyel hozakodik elő.

Kapcsolódó cikkek

Kylie Minogue: Aphrodite

Kylie Minogue: Ultimate Kylie

Kylie Minogue: Body Language

Kylie Minogue: In Your Eyes

Robbie Williams és Kylie Minogue közös számon dolgozik

Kylie Minogue lemezén vendégeskedik Iggy Pop

Példának okáért Sting If on a Winter's Night… című lemezén kiválóan megoldotta a feladatot: régi angol folkszerzeményeket hangszerelt át, és alakított saját képére. Hasonlóan járt el a Bad Religion is – hogy egy radikálisan más műfajt említsünk – Christmas Songs című albumán, melyen szintén folkdalokat és templomi kórusműveket ültettek át dallamos punk-rockba. Ezzel szemben Kylie Minogue és produceri gárdája jóval kevésbé bizonyult kreatívnak. Persze az ausztrál énekesnő nem feltétlenül hibáztatható a kommersz megközelítésért, ugyanis a Locomotion óta a rádióhallgató-zenetévéfüggő tömegek zenéjét képviseli.
Azért azonban már sokkal inkább érdemelne vagyonelkobzást, hogy 2015-ös karácsonyi lemezét előre eltervezett nyerészkedés céljából képes volt újra piacra dobni néhány új szerzemény kíséretében. Az eredmény egy 72 perces lemez, melynek izgalmi faktora többnyire egy teleregény-végi Lenke néni-monológgal vetekszik. A többnyire régi vágású, jazzes hangszerelésű dalok között ugyanis olyanok kapnak helyet, mint a Santa Claus Is Coming To Town, a Let It Snow vagy a Have Yourself a Merry Little Christmas.

A vendégek között ott van Mika, Danii Minogue, a műsorvezető James Corden, Frank Sinatra (nyilván felvételről), sőt Iggy Pop is, aki bizarr módon az album legpoposabb trackjéhez adta a nevét. A legjobb pillanatok a minimál hangszerelésű dalokhoz köthetők, ahol – Kylie száncsengő és egyéb elcsépelt effektusok nélkül egy szál zongora kíséretében énekel. Ilyen a 2000 Miles, a Christmas Lights vagy az abszolút kakukktojásként funkcionáló Everybody's Free (To Feel Good) feldolgozása is. A Kylie Christmas új kiadása gyűjtőknek és karácsonyfetisisztáknak javasolt, mindenki más zavartalanul élhet nélküle.
Parlophone/Warner
kirsch
2016.12.09
|

Leave a Reply