Jelentkezés itt!Műsorvezetőket keres a rádió!Bővebben itt: Leírás

Volbeat: Seal The Deal & Let’s Boogie

Nagyítás

[ metal / rock ]
A Volbeat mára kétségtelenül kinőtte a csapolt sör és boroskóla áztatta rockklubokat, sőt, fesztiválok headlinerévé vált. Úgy tűnik, a „sztárstátusz” immár a zenekarban is tudatosult, és egyre inkább ehhez igazítják hangzásukat is.

Sokan már az Outlaw Gentleman & Shady Ladies album idején is azzal vádolták a dán négyest, hogy régebbi szerzeményeiket hasznosítják újra, csak éppen kommerszebb formában. A Seal The Deal & Let’s Boogie hallatán pedig a feketeöves Volbeat-rajongóknak egyre nagyobb kihívást jelent majd, ha Michael Poulsenék védelmére akarnak kelni. Az önismétlés magában nem jelentene problémát, hiszen ezen az alapon az AC/DC-t vagy a Motörheadet minden idők legfantáziátlanabb rock’n’roll zenekaraiként emlegethetnénk. Tehát szó sincs róla, hogy ez a „Metallica Elvisszel jammel” ötvözet hatodik nekifutásra ne rejtegethetne izgalmakat.
A polírozott hangzás és az igazán kiemelkedő dalok hiánya azonban már komolyabb hiányosságként róható fel. Míg az előző albumon a King Diamonddal rögzített Room 24 vagy a Hangman’s Body Count is letépte az arcunkat, addig itt jóval több hangsúlyt kaptak a dallamok és a lazább groove-ok, Poulsen pedig mintha valóban korábbi énektémáira írt volna új dalszövegeket.

Persze a Volbeatből sem a Mary Jane Kelly, sem a You Will Know, sem a Georgia Satellitestől feldolgozott Battleship Chains nem csinál Nickelbacket. Aki viszont meghallgatja a bővített kiadáson hallható Slaytan című szerzeményt, máris megérti, mi a legfőbb hiányérzetünk az új Volbeat-lemezzel kapcsolatban.
Kiadó: Vertigo

kirsch
2016.07.29
|

Leave a Reply