Jelentkezés itt!Műsorvezetőket keres a rádió!Bővebben itt: Leírás

Blink 182: California

Nagyítás

[ pop / punk ]
A Blink 182 legutóbbi nagylemeze egy találó szinonima volt az „indokolatlan visszatérés” szókapcsolatra. Azóta egyértelműen sikerült azonosítani, mi, pontosabban ki okozta a zavart az Erőben: természetesen Tom DeLonge énekes-gitáros volt a tettes.

Kapcsolódó cikkek

A Blink 182 szakított Tom DeLonge-gal

Blink 182: új lemez és turné következik

A Blink 182 dobosa perre ment a repülőgép-katasztrófa után

Lezuhant a Blink 182 dobosának repülőgépe

Blink 182: szünet

Blink 182: Blink 182

Blink 182: First Date

Blink 182: The Rock Show

DeLonge jóvoltából 2005-ben már egyszer feloszlott a csapat, mivel ő úgy érezte, sokkal inkább megtalálta a művészi kiteljesedést Angels And Airwaves nevezetű c-kategóriás indie-zenekara élén. Mikor az újjáalakulás után pár évvel visszatértek a régi problémák, a zenekar maradék 2/3-a jóval prózaibban oldotta meg a helyzetet: DeLonge-ot kitették, posztját pedig az Alkaline Trio frontemberének ajánlották fel. Hogy 2016-ban, jó 15-20 évvel a kaliforniai punkhullám lecsengése után mennyire van szüksége a világnak egy jópofizó, energikus, slágeres, ám nem túl tartalmas lemezre, arról lehetne vitatkozni, tény azonban, hogy Matt Skiba új lendületet adott a Blinknek. (Még ha az anyag 80%-át a basszeros Mark Hoppus énekelte is fel.)

A trió zenéje persze megmaradt hupikék M&M's mázba mártott pop-punknak, de Hoppusék olykor – önmagukhoz képest – meglepően gyors és nyers dalokat írtak. A nyitó Cynical akár korai NOFX is lehetne, de az Only Thing That Matters vagy a Rabbit Hole is megállná a helyét egy 90-es évekbeli Punk’O’Rama válogatáson. De persze a Blink 182 specialitását továbbra is azok a slágerek képezik, melyek öntudatlanul is az Amerikai pite tizenkettedik folytatásához íródtak. Ha az új What’s My Age Againt keressük, akkor a She's Out Her Mind vagy a San Diego lehet a tökéletes megfejtés.

Természetesen alibidalok nélkül sem ússzuk meg ezt a 42 percet, de ezek közül legfeljebb a Home Is Such A Lonely Place mondható kimondottan rossznak. És bár egy hasonló lemezen nem feltétlenül szokás kiemelni zenészi teljesítményeket, Trevis Barkernél kevés jobb dobos kalapál ebben a műfajban. Bár a zenekar nem alkotott újabb Take Off Your Pants and Jacketet, tény, hogy a California jóval meggyőzőbb, mint a Neighborhoods volt.
Kiadó: BMG
kirsch
2016.07.12
|

Leave a Reply